En: coronanieuws en -regelingen, uitspraak van de maand en meer!

online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief
26 maart 2020
 
 
Bestuursvoorzitter Hans de Veen: 'Er staat ons wat te doen' 
'Wat betekent deze uitzonderlijke situatie voor ons als psychologen? Wat kan onze rol zijn in deze onwerkelijke omstandigheden? Psychologen in de zorg hebben een vitaal beroep. Zij zijn nodig, nuttig en moeten vooral hun gewone werk zo goed mogelijk kunnen blijven doen. Maar gewoon werken is er nu niet meer bij: we switchen bijna allemaal naar online werken, we doen het vanuit huis, opeens een invasie in je eigen vertrouwde bubbel.' 
Volgende week in De Psycholoog - nu al te lezen voor leden  
xx
xxx
Word wegwijs in het NIP themadossier 'Coronavirus'
 
In zware Corona-tijden steunt het NIP alle psychologen graag met actuele informatie, tips en materiaal. Dat doen we onder meer in het themadossier Coronavirus. Op de hoofdpagina houden we actueel nieuws bij en staan alle links naar de overheid, relevante organisaties, Europese collega's en de bijdragen van NIP-psychologen in de media. Het dossier is onderverdeeld in vier categorieën:

  1. Landelijke maatregelen
  2. Beroepsuitoefening en beroepsethiek (onder meer met info over online werken)
  3. Informatie en tips per werkveld (doorlopend aan te vullen, ook door leden)
  4. Arbeidsrechtelijke en financiële zaken
In veelgestelde vragen vind je korte antwoorden op de vragen die we veel van leden horen. 
Ontdek het themadossier 'Coronavirus - impact voor psychologen'  
 
 
Meest recente nieuwsberichten over de corona-crisis
Het laatste nieuws vind je op psynip.nl  
NIP cao-nieuws van FBZ
Snel en eenvoudig de Cao Gehandicaptenzorg inzien? Download de app Cao Gehandicaptenzorg. Deze is nu geüpdatet naar de cao 2019-2021.

Het NIP is lid van de FBZ, de partij waarmee we samen de belangen van psychologen in verschillende cao's behartigen.
Lees meer op fbz.nl  
 
Corona-crisis - NIP psychologen in het nieuws
 
Psychologen van het NIP zijn nu regelmatig in het nieuws om vanuit de psychologie inzicht te bieden in het omgaan met de coronacrisis:
Ook een aanvraag gekregen? Neem contact op met pers@psynip.nl  
EFPA-survey Online consultations mental health
Hoe pas je als psycholoog (of andere zorgprofessional) in deze tijden van crisis online consultatie toe? Welke vragen & zorgen leven er? Neem vijf minuten van je tijd en doe mee met deze survey van de EFPA (European Federation of Psychologists'​ Associations) - Project Group on e-Health.  
Start de vragenlijst  
 
Uitspraak van de maand - maart 2020
Indien de psycholoog een intakegesprek voert met een cliënt en er vervolgens wordt besloten de beroepsmatige relatie niet voort te zetten, dan dient de cliënt de kosten voor dit intakegesprek te betalen. De psycholoog heeft immers in dit gesprek professionele diensten verricht die hij mag declareren.
Naar de uitspraak  
 
 
 
Psychologen zijn nu hard nodig!
In vele sectoren worden initiatieven genomen om extra zorgpersoneel samen te brengen; met name in de ggz, de langdurige zorg, ouderen/verpleeghuiszorg en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is de nood hoog. Maar ook in andere domeinen is extra inzet gewenst.
Als NIP zijn we betrokken bij landelijk overleg over hoe hierin nog meer samen te werken, voor nu vast een aantal oproepen op een rij. 
Psychologen, als je kunt: meld je aan  
 
Agenda: NIP-bijeenkomsten afgelast tot (in ieder geval) 1 juni
In verband met de preventieve maatregelen rond het coronavirus COVID-19 is het NIP-kantoor gesloten. Alle fysieke bijeenkomsten zijn tot 1 juni zijn geannuleerd. Samen met de secties kijken we naar vervangende manieren (zoals online meetings). Het secretariaat blijft bereikbaar via secretariaat@psynip.nl.
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2020 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
...