NIP-lid meld je nu aan voor de ALV van de sectie Zorg voor Mensen met een Verstandelijke Beperking
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen
Nederlands Instituut van Psychologen
Nieuwsbrief
sectie ZMVB
NIP-nummer: onbekend
11 februari 2022
 
 
 
 
Geacht ZMVB sectielid,
 

Graag nodigen wij je uit voor onze online Algemene Ledenvergadering op dinsdagavond 22 maart van 19.30 uur tot 21.00 uur. De ALV wordt gehouden in Zoom. Je kunt je aanmelden voor de ALV via deze link. Na registratie ontvang je de link naar de online Zoom omgeving waar wij elkaar ontmoeten op 22 maart aanstaande. Hieronder vind je het programma van de ALV. We kijken er naar uit om je te verwelkomen. Tot dan!

Bestuur Sectie Zorg voor Mensen met een Verstandelijke Beperking NIP 

 
Bestuur ZMVB 

Het bestuur ZMVB bestaat momenteel uit vijf bestuursleden. Meer weten? We stellen ons alvast aan je voor op de bestuurspagina van onze sectie. Ook zijn we actief op LinkedIn. Heb je vragen? Neem contact op ons op via zmvb@psynip.nl. 

 
Programma ALV
Tijdens de vergadering blikken we samen terug op 2021 (zie ook hieronder) en bespreken we het jaarplan 2022.

Na bespreking van het jaarplan praten we met je verder over de psycholoog in de gehandicaptenzorg. Eén van onze acties dit jaar is het schrijven van een notitie. Daarmee willen we bijdragen aan de discussie die in het land wordt gevoerd naar aanleiding van de:

- tekorten op de arbeidsmarkt
- bekostiging van de zorg
- nieuwe beroepenstructuur
- beperkte opleidingsmogelijkheden.


Het doel van het stuk is om de positie van de psycholoog te verstevigen door de rollen, taken en verantwoordelijkheden van HBO-, master-, GZ-, klinisch (neuro) -psychologen en psychotherapeuten te differentiëren. We zijn benieuwd naar jouw ideeën hierover.

Ook vragen we je input op andere onderwerpen zoals het implementeren van de richtlijn probleemgedrag bij mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast horen we graag van jou welke andere belangrijke topics in het werkveld leven, hoe wij daar als sectie iets in kunnen betekenen en hoe we onze achterban met enige regelmaat kunnen raadplegen.
Meld je aan voor de ALV  
 
Sectie ZMVB in 2021 – een terugblik
 

De sectie nam in 2021 deel aan de SKILZ werkgroep om te komen tot een handreiking wils(on)bekwaamheid. En werkte samen met de beleidsmedewerker aan de projecten Volwaardig Leven van VWS, Zinnige zorg, WZD en GZSP. Formeel liep het project Volwaardig Leven eind 2021 af. Binnen het programma is een toekomstagenda gehandicaptenzorg ontwikkeld om in de komende jaren verder te bouwen aan de gehandicaptenzorg. De sectie zet zich hier actief voor in.

De sectie nam ook deel aan klankbordgroepen opleiding en was betrokken bij het project triple L van VWS. De sectie schreef mee over werken als psycholoog in de gehandicaptenzorg voor de toekomstwijzer SPSS.

Er is ook contact geweest met de VGCT als eerste afstemming voor mogelijke toekomstige samenwerking.

De sectie verstuurde in 2021 geen nieuwsbrieven maar heeft zich, ondersteund door afdeling communicatie, gericht op profilering via Linkedin.

SIS Merel Brands is in december namens de sectie gestart met een scoping review van de huidige stand van zaken in suïcide gedrag bij mensen met een LVB in de wetenschappelijke literatuur. Deze review wordt nog aangevuld met de nood vanuit de praktijk wb kennis/richtlijnen. Doelstelling is hiermee wetenschappelijk publiceren binnen het NL taalgebied en eventueel internationaal. Team beleid heeft haar geïntroduceerd bij onze contacten van 113 en CCE voor afstemming.

In maart organiseerde de sectie, samen met de NVO, een webinar over de richtlijn Probleemgedrag. De 100 deelnemers waren allen zeer enthousiast en wilden graag meer webinars over andere modules van de richtlijn. 

Tijdens de ALV zullen we bovenstaande toelichten. 

+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2022 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram