En: nieuws in de LWP-bibliotheek online lezen
Nederlands Instituut van Psychologen
Nieuwsbrief sectie LWP
NIP-nummer: onbekend
  mei 2021
 
 
 
 
Beste LWP-leden,
 
Vorig jaar rond deze tijd hadden we verwacht elkaar inmiddels weer te kunnen ontmoeten op een van onze evenementen of andere gelegenheden. Helaas laat dat nog even op zich wachten.

Maar we zitten uiteraard niet stil. Op 18 mei staat er een interessante avondscholing over Leadership Embodiment met Anouk Brack op de agenda. Ook om ons heen zijn er interessante scholingsdagen waar wij jullie graag van op de hoogte brengen.

We hopen jullie binnenkort online te ontmoeten of met een beetje geluk later in het jaar weer tijdens een live bijeenkomst. Wij kijken er alvast naar uit!

En lijkt het je leuk om actief betrokken te zijn bij de LWP? Neem eens contact met ons op! Misschien ben jij ons nieuwe enthousiaste bestuurslid of zijn er projecten waar jij je voor in wilt zetten. Mail naar LWP@psynip.nl.

We wensen jullie een inspirerende lente toe & veel leesplezier!

Sectiebestuur LWP
18 mei - Online scholingsavond over Leadership Embodiment 
Met Leadership Embodiment breng je hoofd, lichaam, emotie en intuïtie op één lijn, je ‘gecentreerde zijn’. Dit stelt je in staat makkelijk om te gaan met de uitdagingen in een wereld die voortdurend in beweging is. Ook al kom je tegenslag, conflict of meningsverschillen tegen: je zal in staat zijn hier makkelijker mee om te gaan én in verbinding te blijven met jouw visie, met wat voor jou echt belangrijk is.
Meer info & aanmelden  
 
Online bibliotheek Lichaamsgerichte Psychologie
 
Op onze sectiepagina verzamelen we interessante boeken voor ons werkveld. Neem vooral eens een kijkje ter inspiratie. En heb je zelf nog aanvullingen (reviews, artikelen etc.) dan horen wij dit graag. Mail naar LWP@psynip.nl
Log in & neem een kijkje in onze bibliotheek  
Boekentip: Verdwijnpunt - Wytske Versteeg
 
Verdwijnpunt is een persoonlijke zoektocht van Wytske langs de verschillende facetten van pijn en de gevolgen van geweld en machteloosheid. Met haar eigen trauma als leidraad - ze werd in haar jeugd misbruikt - beschrijft ze in dit boek de gevolgen van incest en het daaropvolgende trauma op zeer analytische wijze. Aan de hand van wetenschap, filosofie, poëzie, mythen en kunst probeert ze woorden te geven aan - en inzicht te krijgen in - een door trauma gespleten geest. 

Wytske heeft, na een aantal slechte ervaringen, lange tijd geen vertrouwen in de psychische hulpverlening gehad, en het koste jaren voordat ze de moed kon opbrengen om weer hulp te zoeken. Uiteindelijk is het lichaamsgerichte therapie geweest die haar het meeste geholpen heeft.
Lees verder: de gevolgen van geweld en machteloosheid  
Zorgstandaard SOLK
Voor de zorgstandaard Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) is er een nieuwe video waarin ervaringsdeskundige Monique Sturre en huisarts Carine den Boer hun ervaring met SOLK delen. De video is een introductie op de zorgstandaard en ondersteunt bij de implementatie ervan. Binnen de zorgstandaard staat de integrale benadering centraal. Te vaak wordt ervan uitgegaan dat er óf een lichamelijke óf geestelijke oorzaak is, terwijl lichaam en geest niet te scheiden zijn.
Bekijk de zorgstandaard op ggzstandaarden.nl  
 
Nascholing-tips
18
mei
NIP/LWP-scholing Leadership Embodiment
Hoe bewaar jij je professionaliteit als een klant of cliënt je stress geeft? Hoe blijf je trouw aan je eigen normen, waarden en gevoelens? Ook al kom je tegenslag, conflict of meningsverschillen tegen. Tijdens deze online scholing krijg je praktische tools en oefeningen vanuit Leadership Embodiment aangereikt, die jij op dagelijkse of in uitdagende situaties kan toepassen.
28
sep
Congres-tip: Het Beleefde Lichaam
In een eerdere nieuwsbrief bespraken we het boek van Nelleke Nicolai; ‘Het Beleefde Lichaam’. Dinsdag 28 september staat er een symposium gepland onder dezelfde titel. Tijdens dit symposium wordt onder voorzitterschap van Nelleke Nicolai, door verschillende sprekers, waaronder o.a. Puck van Groningen en Annet van Laar, geschetst hoe het lichaam te zien en te vertalen is. En hoe cliënten door middel van recente behandelvormen geholpen kunnen worden de kloof te dichten, wanneer zij de beleving van het eigen lichaam missen.
7
-
9
mei
Bijscholingstraining: Nervus Vagus
Het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie biedt komende maand een interessante training aan rondom het thema Nervus Vagus. In deze driedaagse training onderzoek je je eigen ‘window of tolerance’ en wordt de kennis van het zenuwstelsel opgefrist. Er wordt dieper ingegaan op hoe we ons veilig kunnen voelen in contact. En hoe de onveiligheid zich laat zien in ons eigen systeem.
Volg je ons al op social media?
    
 
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2021 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram