En: webinar schematherapie op 2 februari online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief
sectie Forensische Psychologie
januari 2021
NIP-nummer: onbekend
 
 
Bestuursleden Forensische Psychologie blikken terug op 2020
Een persoonlijke terugblik op 2020 van de sectiebestuursleden
Het jaar 2020 zal voor altijd het ‘Corona-jaar’ zijn. Maar ondanks het coronavirus bereikten wij als sectie Forensische Psychologie ontzettend veel het afgelopen jaar! Op 3 maart 2020 vond onze laatste bestuursvergadering op locatie in Utrecht plaats, het direct contact met onze collega bestuursleden werd abrupt afgebroken. Digitaal bloeide de geestkracht, slagkracht en energie echter op dankzij de vele webinars, de boeiende online bestuursvergaderingen en de publicatie van het themanummer Forensische Zorg van De Psycholoog waar we hard aan hebben gewerkt. We dachten mee met de ontwikkeling van het ‘Kwaliteitskader Forensische Zorg’, hadden intensief contact met partnerorganisaties, brachten de gloednieuwe folder van de sectie uit en waren we bij de start van de diagnostische modules. Helaas konden de geplande studiedag en het jaarlijkse werkbezoek geen doorgang vinden, maar dat houden jullie nog tegoed voor 2021.
 
Voor 2021 ligt er een ambitieus jaarplan waar we met een aantal zeer gemotiveerde bestuursleden onze schouders onder gaan zetten. Voordat we daar aan beginnen, blikt elk bestuurslid nog even kort terug op dit bijzondere jaar.
Bekijk de resultaten van onze sectie in 2020  
Webinar 'Forensische Schematherapie' - 2 februari
 
Werk jij als psycholoog binnen de Forensische Zorg met schematherapie of wil je hier mee gaan werken? Volg dan op dinsdag 2 februari dit NIP/VGCT-webinar met GZ-psycholoog, supervisor en leertherapeut dr. Truus Kersten.
 
In dit webinar wordt de schematheorie en -therapie in vogelvlucht gepresenteerd, waaronder de nieuwe modi. Daarna wordt ingezoomd op het werken met modi (en modikaarten) in de praktijk. Ook wordt ingegaan op hoe je ‘ongemotiveerde, externaliserende, ontkennende’ patiënten zonder ‘moreel besef’ ziet vanuit de schematheorie en hoe je met deze patiënten tóch schematherapie kunt doen.  Dit alles wordt toegelicht met casuïstiek en interactieve werkvormen.
Meld je nu gratis aan!  
Kwaliteitskader Forensische Zorg in de maak!
 
Het eerste kwaliteitskader voor de Forensische Zorg is in de maak! Wij nemen als sectie Forensische Psychologie plaats in de stuurgroep, projectgroep, werkgroep én de klankbordgroep van het project. Benieuwd naar wat het kwaliteitskader gaat inhouden? Bekijk dan deel 1 van de videoreeks van het EFP gemaakt door Inge Komen en Yaela Mulder. Meer zien? Bekijk dan ook deel 2 en deel 3 van de videoreeks.
Bekijk de videoreeks op YouTube  
Richtlijn KOPP/KOV geactualiseerd
 
In de herziene richtlijn zijn onder andere de instrumenten en interventies geactualiseerd en wordt aandacht besteed aan multidisciplinair werken. Ook is de naam van de richtlijn verbreed naar kinderen van ouders met verslavingsproblemen (KOV).

Bekijk hier de nieuwe richtlijn  
Agenda
2
feb
NIP/VGCT-Webinar: Forensische Schematherapie
Werk jij als psycholoog binnen de Forensische Zorg met schematherapie of wil je hier mee gaan werken? Meld je dan gratis aan voor dit webinar
2
mrt
NIP-Webinar: Recidive na forensische zorg, hoe vaak, welke delicten en door wie?
Dr. Klaus Drieschner bespreekt tijdens dit webinar de resultaten van een recidiveonderzoek voor 17.000 ex-patiënten. Save the date! Houd voor aanmelden de NIP-agenda in de gaten.
13
apr
NIP-Webinar: Het Waaiermodel:  De praktijk van Residentieel Vakmanschap voor de jongeren in de gedwongen hulpverlening.
Dr. Elly van Laarhoven neemt ons mee in dit waaiermodel. Structuur, toezicht, bescherming en liefdevolle zorg zijn de inhoudelijke kenmerken. Save the date! Houd voor aanmelden de NIP-agenda in de gaten.
Verbreed je netwerk!
Volg de sectie Forenische Psychologie op LinkedIn

 

+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2021 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin