En: Symposium 'Psychologie in mediation' online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief sectie Mediation
mei 2020
 
 
Nieuwe datum symposium: 25 maart 2021

Ook bij de sectie Mediation van het NIP vinden we de veiligheid en het welzijn van onze leden belangrijk. Om deze reden herzien we onze agenda van activiteiten voor de komende maanden: ons symposium dat gepland was op 12 mei 2020 verplaatsen wij naar 25 maart 2021 in de Social Impact Factory, te Utrecht. Zodra er meer bekend is informeren wij je uiteraard via de nieuwsbrief en andere kanalen. In de tussentijd: houd afstand en blijf vooral gezond!

Het programma en de sprekers blijven hetzelfde:

Datum, tijd en locatie

25 maart 2021, 13.00 tot 17.30 uur, Social Impact Factory, te Utrecht. 

Programma

Geweldloos verzet door Marlijn Kooistra-Popelier
Marlijn is pedagoog en opgeleid in het systeem- en oplossingsgericht werken met gezinnen. Zij heeft een praktijk gespecialiseerd in de begeleiding van (samengestelde) gezinnen.

Pesten op het werk door Cokkie Verschuren
Cokkie studeerde klinische, arbeids- en organisatiepsychologie en kinder- en jeugdpsychologie. Zij is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van pesten en agressie op het werk.

Narcisme in relaties door Alice Vlottes
Alice is scheidingspsychologe met ervaring in relatietherapie, psychologie en mediation. Zij is de auteur van het boek Narcisme in relaties, samen met Daan Wienke.

Meld je aan  
ALV en thema-avond 'parentificatie' - 5 november 2020

Om elkaar ook in 2020 te kunnen ontmoeten organiseren we op 5 november 2020 onze jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV), die plaats zal vinden in Colour Kitchen aan de Oudegracht, te Utrecht. Wij nodigen je hier van harte voor uit. Naast de ALV nodigen we ook een interessante spreker uit die zal vertellen over ‘parentificatie’. 'Parentificatie' omvat het thema rondom kinderen die veel te vroeg de rol van volwassene hebben aanvaard en op zich hebben genomen op emotioneel en sociaal gebied. Deze kinderen krijgen reeds op jonge leeftijd de rol van adviseur, trooster of bemiddelaar, terwijl zij daar te jong voor zijn. De vraag die hier centraal staat: Wat zijn de effecten van parentificatie in het volwassen leven en hoe ga je ermee om? 

Over de sprekers

Wij zijn Rijniera Schoemaker (contextueel therapeut en supervisor ouderverstoting) en Eveline van Dorp (orthopedagoog en voorheen MfN-mediator). De afgelopen jaren hebben wij ons verdiept in de problematiek van ouderverstoting in complexe scheidingszaken. Dit heeft geleid tot een set van vernieuwende handvatten om deze ernstige vorm van kindermishandeling en partnergeweld te herkennen en aan te pakken. Tijdens deze workshop nemen we je mee in de intrigerende wereld van loyaliteitsbeïnvloeding.

Datum, tijd en locatie

5 november 2020, in Colour Kitchen aan de Oudegracht 214, te Utrecht

Programma

18:00 inloop met broodjes en soep
18:30 – 19:15 ALV
19:15 – 19:30 - koffie
19:30 – 20:30 Parentificatie door Eveline van Dorp
20:30 – 21:30 - Napraten met borrel en hapjes

Reserveer alvast deze datum in je agenda, deelname aan dit evenement is gratis. We zien uit naar je komst!

Meld je gratis aan  
Richtlijn Scheiding herzien
 
De afgelopen jaren is er veel maatschappelijke aandacht voor scheidingsproblematiek. Steeds vaker gaat een scheiding gepaard met langdurige ouderlijke conflicten. Veel jeugdigen blijven als gevolg daarvan op lange termijn (ernstige) problemen houden. De Richtlijn Scheiding en problemen van jeugdigen biedt handvatten voor het onderkennen, signaleren, voorkomen en behandelen van problemen van jeugdigen en ouders die gaan scheiden of zijn gescheiden.

In de herziene richtlijn is er onder andere meer aandacht voor de definitie, gevolgen en aanpak van complexe scheidingen. 

Bekijk de herziene richtlijn  
Corona en de psycholoog
 
Het NIP heeft een speciaal coronadossier op de website geplaatst. Hierin vind je informatie die nu voor jou als psycholoog van belang is! Het dossier en veelgestelde vragen worden op dagelijkse basis aangevuld en geactualiseerd. Het coronadossier van het NIP staat vol tips en informatie over het werken onder lastige omstandigheden en zelf mentaal gezond blijven, financiële regelingen, webinars, wetenschappelijke artikelen en ervaringsverhalen.
Bekijk het NIP coronadossier  
Ben je al lid van de LinkedIn-groep van de sectie Mediation?
Filmtips, interessante artikelen, workshops, publicaties, nieuwe boeken, onderzoek, vacatures, handige weetjes...
... deel het met andere sectieleden via LinkedIn!  
 
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2020 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin