En: Symposium 'Psychologie in mediation' online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief Sectie Mediation
februari 2020
 
 
Geld beschikbaar voor nieuwe manier van werken in de rechtsbijstand
Annemarie de Graaf en Renske de Graauw zijn namens de sectie Mediation van het NIP en namens Mediation Federatie Nederland (MfN) aanwezig geweest bij een bijeenkomst over de kwaliteitscriteria voor mogelijke toekomstige rechtshulppakketten.
Lees verder  
Beëdigd mediator in wetsvoorstel
 
Op basis van de bestaande praktijk wil minister van Rechtsbescherming Sander Dekker een nieuw mediationwetsvoorstel in consultatie te brengen.

Het is van belang dat opgebouwde kwaliteit van mediation in Nederland door de overheid wordt geborgd en het beroep van mediator verder wordt uitgebouwd. Daarom heeft de MfN aanbevelingen voor minister Dekker opgesteld.

Lees de Kamerbrief van minister Dekker  
12 mei: Symposium 'Psychologie in mediation'
Datum, tijd en locatie
12 mei, 13.00 tot 17.30 uur, De Utrechter, Vredenburg 40 te Utrecht

Programma
Geweldloos verzet door Marlijn Kooistra-Popelier
Marlijn is pedagoog en opgeleid in het systeem- en oplossingsgericht werken met gezinnen. Zij heeft een praktijk gespecialiseerd in de begeleiding van (samengestelde) gezinnen.

Narcisme in relaties door Alice Vlottes
Alice is scheidingspsychologe met ervaring in relatietherapie, psychologie en mediation. Zij is de auteur van het boek Narcisme in relaties, samen met Daan Wienke.

Pesten op het werk door Cokkie Verschuren
Cokkie is klinisch en arbeids- & organisatiepsycholoog. Zij combineert haar werk met onderwijs, trainingen en wetenschap. Gedurende meer dan twintig jaar organiseerde zij symposia, verschillende professionele netwerken en conferenties over pesten en agressie.
Meld je voordelig aan!  
 
Intervisie-avonden Family Meditation
mrt t/m nov 18.30 tot 21.30 uur
Deze avonden hebben tot doel ervaringen en deskundigheid uit te wisselen tussen de verschillende disciplines. De avonden zijn interactief van opzet waarbij de deelnemersgroep wordt opgesplitst in groepjes van 4 max. 5 personen waarbij getracht wordt de verschillende disciplines te verdelen over de groepjes. De gebruikte methode is de incidentmethode.

Intervisie-avonden A&O Meditation
mrt t/m nov 18.30 tot 21.30 uur
Deze avonden staan in het teken van interdisciplinaire ontmoeting en uitwisseling tussen A&O psycholoog mediators en A&O collega mediators uit andere beroepsverenigingen. De opzet van de intervisie richt zich op zowel het verdiepen van theoretische kennis als het delen van ervaringen en het uitwerken van leervragen in een oefensetting. De werkgroep heeft hiervoor een intervisiemodel ontwikkeld: ‘De mediator aan het werk'.

Ben je al lid van de LinkedIn-groep van de sectie Mediation?
Filmtips, interessante artikelen, workshops, publicaties, nieuwe boeken, onderzoek, vacatures, handige weetjes...
... deel het met andere sectie-leden via LinkedIn!  
 
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2020 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin