Speciaal starterstarief symposium Traumatisch Hersenletsel online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief
Startende Psychologen
september 2020
 
 
Beste Startende Psycholoog,
We hopen dat je een goede zomer hebt gehad! Wij wel! We zijn na de zomerstop direct gestart met de algemene ledenvergadering en de door ons georganiseerde schematherapie-workshop. Voor de mensen die erbij waren: we hopen dat je het leuk en leerzaam vond!

In deze nieuwsbrief vind je artikelen over de 20-minuten regel, het belang van enthousiasme en passie als behandelaar en een interessant artikel over gedesorganiseerde hechting. We sluiten de nieuwsbrief zoals gewoonlijk weer af met een podcasttip en een boekentip.
 
Veel leesplezier!
 
Bestuur Startende Psychologen
Agenda
2 oktober    Symposium Traumatisch Hersenletsel (met speciaal starterstarief!)
7 oktober    Intervisie bijeenkomst A&O Mediation 2020
8 oktober    Studiedag ‘De EPA-psycholoog in stelling’
8 oktober    Bijeenkomst ‘Seksualiteit bespreekbaar maken'
8 oktober    Webinar Richtlijn Scheiding
16 oktober  Webinar De kunst van het interveniëren
28 oktober  Webinar Psychologie op de middelbare school
30 oktober  A&O Winterschool – Burn-out: van klacht naar kracht
De paradox van gedesorganiseerde hechting
 
Sinds de onderzoeken van Mary Ainsworth zijn we bekend met verschillende hechtingspatronen en de samenhang met psychische problematiek op latere leeftijd. Sophie Reijman spreek dit jaar op het congres voor hechtingsproblematiek over de relatie tussen kindermishandeling en gedesorganiseerde hechting en werd geïnterviewd over haar bijdrage.
Lees het interview  
Deze 20-minutenregel helpt je bij thuiswerken
 
Thijs Launspach, psycholoog en auteur van verschillende boeken over werk en stress, schrijft iedere week een column voor het AD. Begin september schreef hij over de 20-minutenregel, en over hoe deze tip lijkt te werken. Zeker nu er door het oprukken van corona-besmettingen tekenen zijn dat we in de nabije toekomst meer thuis gaan werken is dit een handige tip om het dragelijker te maken.
Open de column  
Op naar nog meer bevlogenheid?
 G
GZ-psycholoog Michiel Linssen en klinisch psycholoog Gerben Beldman pleiten voor meer bevlogenheid van de behandelaar. Dit omdat het positief gecorreleerd is met behandelsucces. Zij geven echter aan dat het enthousiasme van behandelaren onder druk staa en zijn benieuwd naar hoe jij als behandelaar je passie en bevlogenheid behoudt. Ze staan open voor feedback, dus schroom niet om je visie of tips te geven.
Lees de blog  
Podcasttip: Dear Therapists
Lori Gottlieb is auteur van het bekende boek ‘Misschien moet je eens met iemand praten’ dat we al eerder tipten. Lori en Guy bespreken iedere aflevering met een beller zijn of haar probleem bespreekt. Voor wie bij de schematherapieworkshop was: kijk eens of je een modi kunt herkennen in het gesprek.
Beluister de podcast  
 
Boekentip: The Worry Trick
The Worry Tick van David A. Carbonell gaat over worrying, ofwel piekeren, en deelt naast verklaringen vooral tips hoe ermee om te gaan. Het boek biedt praktische tools die in de spreekkamer van pas kunnen komen. Een aanrader voor psychologen die met CGT en ACT angst- en/of piekerklachten behandelen.
Bekijk het boek  
 
Contactgegevens
Bestuur 
Eline van Lieshout – Voorzitter
Nicole Gordon – Secretaris
Katja Feiler – Penningmeester
Claire Muris – PR-functionaris Extern/Intern
Ruben Atteveld – PR-functionaris Intern/Extern
Jeske Schouten – SPIN-coördinator
Lieke van den Heuvel – Algemeen bestuurslid
Jeroen van Raak – Student in Sectie (SIS)

Mail ons:
 

Volg ons ook op social media:
   
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2020 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin