En: zesde versie richtlijn GGZ en corona online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief sectie GGZ
juni 2020
 
 
Vanavond: gratis webinar over kwaliteitsstandaarden GGZ
Vanavond kun je van 18.30 tot 19.30 uur deelnemen aan een interessant webinar over kwaliteitsstandaarden binnen de GGZ. Sprekers Dominique Vijverberg (directeur) en Astrid Partouns (projectmedewerker) van Akwa GGZ vertellen hoe psychologen kwaliteitsstandaarden kunnen toepassen in de praktijk en wat Akwa GGZ psychologen te bieden heeft. Het webinar wordt georganiseerd door de sectie Forensische Psychologie, maar is zeker ook interessant voor psychologen in de GGZ.  

Wil je vanavond aanwezig zijn bij het webinar? Je kunt je nog aanmelden en voor jou als NIP-lid is deelname gratis! Voor aanvang van het webinar ontvang je een link waarmee je het webinar kunt openen. 

Meld je aan voor het webinar  
Webinar 'Behandeling van cognitieve en psychische klachten bij het post intensive care syndroom na COVID-19' - 29 juni
 
Patiënten met COVID-19 die opgenomen zijn geweest op de IC kunnen nog geruime tijd last houden van klachten in het fysieke, cognitieve en psychische domein. Hoe kun je als psycholoog deze patiënten en hun naasten ondersteunen en behandelen? Margo van Mol van het Erasmus MC geeft tijdens dit webinar een aantal praktische tips.
Meld je aan voor dit gratis webinar  
Voorlopig laatste versie richtlijn GGZ en corona
Op 9 juni is de zesde versie van de richtlijn GGZ en corona gepubliceerd. Het testbeleid buiten het ziekenhuis is aangepast, er is een checklist toegevoegd voor face-to-face afspraken en de richtlijn is voorzien van een handreiking Triage, Advance Care Planning en symptomatische behandeling. 

Naar verwachting is dit voorlopig de laatste versie van de richtlijn. De kerngroep van zeven organisaties in de ggz die verantwoordelijk is voor herziening van de richtlijn, waarin ook het NIP vertegenwoordigd is, houdt in de gaten of en wanneer herziening nodig is.
Bekijk de nieuwste versie van de richtlijn  
 
Handreiking 'Veilig werken' voor zorgprofessionals
 
Alle zorgprofessionals hebben recht op persoonlijke beschermingsmiddelen, zodat hun werkgever die kan verstrekken als ze erom vragen. De richtlijn ‘Handreiking veilig werken i.v.m. COVID-19’ bestaat uit een stroomschema op basis waarvan zorgprofessionals kunnen bepalen of ze veilig zorg kunnen verlenen.

De FNV, het CNV, NU’91 en FBZ hebben er als werknemersorganisaties samen op aangedrongen dat er een handreiking voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) komt voor iedere zorgprofessional. Het NIP is lid van de FBZ, de partij waarmee we samen de belangen van psychologen in verschillende cao’s behartigen.

Download de handreiking  
NIP-bijeenkomsten
Alle NIP-bijeenkomsten tot 1 september zijn afgelast of verzet. Er worden daarvoor in de plaats digitale bijeenkomsten in de vorm van webinars georganiseerd.

Webinar gemist? 
Via psynip.nl/webinars kun je de webinars terugkijken.
Bekijk de volledige NIP-agenda  
 
16
jun
Webinar kwaliteitsstandaarden GGZ - Akwa GGZ ontwikkelt en beheert de kwaliteitsstandaarden binnen de GGZ. Hoe komen deze standaarden tot stand en wat kun je er als psycholoog mee in de praktijk?
18
jun
Webinar (De)stigmatisering van verslaving en andere psychische aandoeningen: wetenschappelijk overzicht en praktische handvatten voor hulpverleners - Wat is stigmatisering en welke invloed heeft stigma op mensen met een psychische aandoening? Wat weten we hierover op basis van wetenschappelijk onderzoek?
29
jun
Webinar Behandeling van cognitieve en psychische klachten bij het post intensive care syndroom na COVID-19 - Hoe kun je als psycholoog patiënten met het Post Intensive Care Syndroom (PICS) ondersteunen en behandelen? 

Volg je de sectie GGZ al op social media?
Wil je samen met 3500 andere sectie GGZ leden op de hoogte blijven van het laatste sectienieuws? Volg ons dan ook op LinkedInFacebook en Twitter.
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2020 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin