Bekijk het SEP-coronadossier! online lezen  |  afmelden
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief sectie SEP
mei 2020
 
 
Webinar 'Wat is een effectieve gedragsinterventie?' - 29 mei
Een NIP-webinar door sociaal psycholoog dr. Michael Vliek
De anderhalvemetersamenleving komt op ons af. Maar hoe geven we deze omgeving vorm zodat deze samenleving kan functioneren? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich ook daadwerkelijk houdt aan de anderhalvemeterregel? Met andere woorden: hoe weten we welke gedragsinterventies effectief zijn?

In dit webinar wordt eerst kort stilgestaan bij de vraag welke factoren van invloed zijn op de effectiviteit van een gedragsinterventie. Maar, zoals de Engelsen zeggen: “The proof is in the pudding”. We zullen het doelgedrag moeten meten om uiteindelijk te kunnen bepalen of onze interventie daadwerkelijk effectief was. Hier wordt het ingewikkeld, want hoe meet je die effectiviteit precies? Wanneer is een interventie eigenlijk ‘geslaagd’?

Meld je aan voor het webinar  
Voor in je agenda: SEP-najaarscongres over #winning - 13 november
Dr. Michael Vliek verzorgt niet alleen het SEP-webinar over de anderhalvemetersamenleving, maar spreekt ook op het SEP-najaarscongres op 13 november over #winning! Dit SEP-congres was eigenlijk gepland in mei, maar is door de coronamaatregelen verplaatst naar 13 november.

Had je je al aangemeld? Dan hoef je niets te doen, en ben je van harte welkom in november.
Nog niet aangemeld? Vul het aanmeldformulier in!  
 
Bekijk de tips en info in het SEP-coronadossier
 
Welke gedragsbeïnvloeding wordt ingezet bij de persconferenties van Rutte? Leiden we al aan gedragsmoeheid tijdens deze pandemie? Neem voor de antwoorden eens een kijkje in het SEP-coronadossierDaar vind je (wetenschappelijke) artikelen, blogs en columns over corona vanuit de sociale en economische psychologie. Kijk ook eens in het algemene NIP-coronadossier.

Heb je z
elf iets voorbij zien komen wat toegevoegd kan worden aan deze dossiers? Mail het dan naar info@psynip.nl
Bekijk het SEP-coronadossier  
Ook zo'n kort lontje tijdens de coronacrisis? Dat is heel normaal!
 
We zitten inmiddels alweer meer dan een maand in coronaquarantaine. Of moeten we zeggen coronakwelling? Wekenlang beperkt worden in onze vrijheid heeft zo zijn gevolgen: bij veel mensen is de irritatiegrens sneller bereikt dan normaal. Dat heeft (gelukkig) wel een logische verklaring,

SEP-bestuurslid Carla van Lier werd door RTL Nieuws geïnterviewd hierover.

Lees het interview met SEP-bestuurslid Carla van Lier  
Onderscheid jezelf met het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP
 
Als NIP-lid kun je je laten registreren als PSYCHOLOOG NIP, binnen het bedrijfsleven en de overheid een relevant en waardevol kwaliteitskeurmerk. Hiermee wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen de academisch geschoolde psycholoog, gehouden aan een ethische code, en andere aanverwante vakgebieden. Wij willen binnen de sectie SEP dit dienstmerk meer op de kaart zetten om zo psychologie op een kwalitatieve manier te promoten.

Wil je jezelf onderscheiden door middel van dit dienstmerk maar heb je (nog) geen collega’s met dit dienstmerk die jou kunnen onderschrijven? Onze bestuursleden helpen je graag verder via 
sectiesep@psynip.nl
Vraag het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP aan  
Agenda
19
mei
Webinar 'Balans vinden in coronatijd' - Hoe zorg je in coronatijd voor een goede balans tussen werk en privé? Tijdens dit webinar geven Tim Koning en Thijs Wagenaar van YAAP het antwoord vanuit de sport- en prestatiepsychologie.
29
mei
Webinar ‘Wat is een effectieve gedragsinterventie?’ - Een NIP- Webinar door Sociaal Psycholoog dr. Michael Vliek. Hoe zorgen we dat de anderhalvemetersamenleving functioneert?
13
nov
SEP-najaarscongres over #winning - Het derde congres van de sectie SEP staat in het teken van #winning! Maar voordat we kunnen winnen, moeten we eerst begrijpen wat we als gedragspsychologen nog moeten overwinnen. 

Samen staan we sterker!
Word lid
Nog geen lid? Sluit je dan meteen bij ons aan, zodat we ons samen hard kunnen maken voor psychologen werkzaam in de sociale & economische psychologie! Het NIP zit aan tafel bij de verschillende ministeries om de belangen van psychologen uit dit werkveld te behartigen. Hoe groter de achterban van de sectie SEP, hoe meer we ons kunnen inzetten voor deze doelgroep. De sectie SEP is bezig met het ontwikkelen van ethische kaders voor jullie werkveld, het ontwikkelen van een kennisplatform en het verbinden van de wetenschap met de praktijk.

Ga naar onze 
word lid pagina. Meld je aan en profiteer meteen van de ledenkorting en andere ledenvoordelen of bekijk de sectieflyer.

Volg ons ook op social media
- Facebook
- Twitter
- LinkedIn
 
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2020 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin