Campagne Registerpsycholoog NIP gestart online lezen  |  afmelden
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief sectie A&O
mei 2020
 
 
Webinar 'Balans vinden in coronatijd'
Hoe zorg je in coronatijd voor een goede balans tussen werk en privé? Hoe zorg je ervoor dat je efficiënt en effectief blijft in je werk? Maar ook, hoe blijf je genieten en hoe ga je om met stress en irritaties? Tijdens dit Webinar geven Tim Koning en Thijs Wagenaar van YAAP het antwoord op deze vragen vanuit de sport- en prestatiepsychologie.
Meld je aan  
NIP A&O-coronadossier
 
De huidige omstandigheden vragen veel van werkgevers en werknemers. A&O-collega's delen hun (wetenschappelijke) kennis en ervaringen in het A&O-coronadossier. Hier vind je recent verschenen artikelen, richtlijnen, blogs, vlogs, columns en tips over vitaliteit, leiderschap, capaciteitsplanning, telepressure, work-life stress, workdesign, groepsdynamiek en nog veel meer!
Bekijk het NIP A&O-coronadossier  
 
Campagne Registerpsycholoog NIP gestart!
 
Registerpsycholoog NIP is een titel om trots op te zijn! Hiermee laat je zien dat je je onderscheidt door het blijvend ontwikkelen van kennis en vaardigheden en heb je aangetoonde postacademische ervaring. Dit betekent dat je vakbekwaamheid voor iedereen onomstreden is.

Veel HR-professionals en directeuren hebben dit nog niet helder op het netvlies staan. Daarom is er vanuit de sectie A&O onlangs een campagne gestart om de Registerpsycholoog NIP bij de opdrachtgevers op de kaart te zetten.

Daarnaast is het bestuur van de sectie A&O samen met het NIP bureau momenteel een 'rondje politiek' aan het doen om de Registerpsycholoog NIP ook daar op de kaart te zetten. Er zijn al vragen gesteld aan de staatssecretaris. Ook zetten we in op meer aanbod van relevante opleidingen zoals tijdens de A&O Summer- en Winterschool, waarmee het behalen van de registratie toegankelijker wordt.

Meehelpen aan het op de kaart zetten van de Registerpsycholoog NIP? Like en deel onze berichten op onze LinkedIn of deel deze promotiepagina!

Kies een Registerpsycholoog NIP!  
Wist je dat je met de registratie Registerpsycholoog NIP ook automatisch voldoet aan de eisen van Europsy?
EuroPsy (Europees certificaat in de psychologie) is een Europese certificering voor psychologen, ontwikkeld door de European Federation of Psychologists Associations (EFPA). EuroPsy betekent een grote stap voorwaarts in het bevorderen van de mobiliteit van psychologen en de toegang van cliënten tot psychologische diensten van hoge kwaliteit in Europa.
Meer weten?  
Uitstel accreditatie & registratie
 
De maatregelen die de overheid heeft genomen om het coronavirus te bestrijden hebben geleid tot vragen van onze leden over hun termijnen voor registratie en herregistratie. Veel scholingen en bijeenkomsten kunnen nu niet doorgaan. Het Algemeen Bestuur van het NIP heeft begrip voor de zorgen van haar leden en wil hen tegemoet te komen. 
Lees de besluiten van het bestuur  
De weg naar Registerpsycholoog NIP - gratis webinar op 26 mei
Interesse in het behalen van de NIP-registratie Arbeid & Gezondheid? Of nog nascholing nodig voor herregistratie? Volg dan het webinar over de A&G Campus van Ascender op 26 mei.

De A&G Campus van Ascender is het opleidingscentrum voor (toekomstige) psychologen Arbeid en Gezondheid. De Arbeid en Gezondheidspsycholoog is dé interventionist is die personen het best kan helpen om duurzaam en vitaal aan het werk te blijven. Dit is de reden dat Ascender het opleiden en begeleiden van psychologen naar de A&G registratie van het NIP van groot belang acht. Hieraan dragen zij graag een steentje bij door een breed aanbod aan geaccrediteerde cursussen aan te bieden op het gebied van arbeid en gezondheid.

Ter gelegenheid van de opening van de A&G Campus vindt er op dinsdag 26 mei van 16.30 uur tot 18.00 uur een gratis webinar plaats. Op deze manier is het mogelijk om vrijblijvend kennis te maken met arbeid en gezondheidspsychologie en met de A&G Campus. In dit webinar zullen enkele docenten ingaan op het belang van de Arbeid en Gezondheid psycholoog, cursussen worden onderwerpen die terugkomen in de cursussen geïntroduceerd en is er een Q&A waarbij er ruimte is om al je vragen over de A&G campus of het behalen van de A&G registratie van het NIP te stellen.

Tot 26 mei!

Meld je aan voor het webinar  
 
NIP sectie A&O-bijeenkomsten
19
mei
Webinar ‘Balans vinden in Coronatijd’ - door sport- en prestatiepsychologen Tim Koning en Thijs Wagenaar
26
mei
Webinar 'Kennismaking met de A&G Campus' - Maak kennis met de A&G Campus, door middel van een gratis webinar
 
4
sep
A&O Summerschool - Psychologie in de boardroom, lessen voor psychologen door Cora Reijerse en René Ravenhorst
25
sep
A&O Summerschool - 'Van burn-out naar bevlogenheid' door prof. dr. Wilmar Schaufeli

9
okt
A&O Summerschool -  'Duurzame psychische gezondheid vanuit de capability benadering door prof. dr. Jac van der Klink
30
okt
A&O Winterschool - ‘Burn-out: van klacht naar kracht’ door Prof. Dr. Tinka van Vuuren (herhaling)
6
nov
A&O Winterschool - Alles over duurzame inzetbaarheid door Prof. Dr. Aukje Nauta (herhaling)
Verbreed je netwerk!
Samen met 2000 andere sectie A&O-leden op de hoogte zijn van het laatste A&O nieuws? Volg ons dan ook op:
LinkedIn & Twitter
 
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2020 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin