En: coronanieuws online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief sectie GGZ
april 2020
 
 
Gratis webinar over Slaap voor NIP-leden!
Donderdag 9 april gaat de geplande donderdagmiddagbijeenkomst over het veelbesproken thema 'Slaap' door, maar dan in de vorm van een webinar. GZ-psycholoog en Somnoloog Karin van Rijn beantwoordt al je prangende vragen. Meld je meteen aan! Was je al aangemeld voor de face to face bijeenkomst? Dan hoef je verder niets meer te doen en ontvang je donderdag voor 12.00 uur vanzelf de link naar het webinar.
Schrijf je nu in  
 
NIP in het nieuws
Esther Westenberg in de Metro: 'Alsof ik in een boze droom zit'
De voorzitter van de Sectie GGZ van het NIP, Esther Westenberg: 'Het controleverlies is in de werkelijkheid van het coronavirus maximaal. De toespraak van Rutte was goed, maar roept ook angst op. Mensen die van nature al angstig zijn, gaan om zich heen grijpen naar manieren om daarmee om te gaan.
Bekijk het hele artikel  
 
Psychologen waarschuwen voor overbelast zorgpersoneel
In de Volkskrant van maandag 30 maart staat een uitgebreid artikel over de traumatische impact van de coronacrisis op zorgpersoneel. Daarin wordt verwezen naar het door ruim 700 personen bekeken webinar van het NIP, de NVGzP en de LVMP (Vereniging Medische Psychologie). Kijk hier het webinar terug.
Kijk het webinar   
 
NIP-themadossier over corona
Het NIP krijgt veel vragen binnen van psychologen over de impact van het coronavirus op het werk. Alle richtlijnen, regels, artikelen, nieuwsitems en handige tools vind je in het NIP-themadossier over corona. In het themadossier onderaan is handige informatie per werkveld gerangschikt, zo ook voor het werkveld GGZ.
Ontdek het NIP corona-dossier  
 
Ander NIP-nieuws
  • NIP adviseert aparte betaaltitel voor inzet tolken.
  • Veerkracht bevorderen bij opgroeiende jongeren. Deze publicatie gaat in op wat veerkracht precies is en in welke context je het moet zien. Ook wordt er ruimschoots aandacht besteed aan de vraag hoe je als professional kunt sturen op veerkracht.
  • Goed nieuws inschaling GZ-opleidelingen cao GGZ!
  • Nieuwe bekostiging binnen GGZ op koers.
NIP-bijeenkomsten ten tijde van corona
Alle NIP-bijeenkomsten t/m 1 juni zijn afgelast of verzet. Voor bijeenkomsten na 1 juni worden digitale alternatieven onderzocht. Heeft u zich ingeschreven voor een van deze bijeenkomsten, dan krijgt u vanzelf bericht.
Bekijk de volledige NIP-agenda  
Blijf up-to-date via het NIP themadossier over corona  
 
9
Apr
Webinar Donderdagbijeenkomst Slaap - Hoe onderscheid je als psycholoog gezonde slaap van verstoorde slaap? En wat zijn de diagnostiek- en behandelmogelijkheden bij slaapstoornissen?
28
mEI
Symposium ‘Behandelingen in het psychotraumaveld’Verplaatst naar 3 juni 2021. 
26
JUN
Kansen creëren en plezier in ondernemen - Werken als zelfstandig gevestigde psycholoog met of zonder personeel, daar komt heel wat bij kijken! Wil jij meer weten over kansen en mogelijkheden bij het ondernemen als psycholoog? Meld je dan aan!
8
OKT
Donderdagbijeenkomst Ellen Laan - Hoe maak je seksuele problemen bespreekbaar, wat kan je zelf doen en wanneer is het beter om door te verwijzen? Welke basiskennis over hoe seks ‘werkt’ heb je nodig in de spreekkamer? Dit en meer leer je tijdens deze lezing.
Vergroot je netwerk!
Samen met 3500 andere sectie GGZ leden op de hoogte zijn van het laatste sectienieuws? Volg ons dan ook op LinkedIn en Facebook.
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2020 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin