Neurofeedback volop in de belangstelling, maar niet meer vergoed. Hoe zit dat? online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief
Sectie Neurofeedback
februari 2020
 
 
Van de voorzitter: 'Neurofeedback is geen wellness, het is hard werken!'
Nationaal en internationaal staat Neurofeedback sterk in de belangstelling. Zowel in het kader van onderzoek als in het kader van behandeling. Onze workshop Kennismaking met Neurofeedback werd weer druk bezocht. De 4-daagse basisopleiding conform BCIA, die nu in Nijmegen en Herten gevolgd kan worden, zit steeds vol. Desondanks neemt het toch al kleine aantal Neurofeedback-psychologen nog steeds af en wordt Neurofeedback per dit jaar in de aanvullende zorgverzekering niet meer vergoed.
Hoe zit dat?  
Algemene Ledenvergadering - 19 maart 2020
De Algemene Ledenvergadering van de Sectie Neurofeedback vindt plaats op donderdag 19 maart a.s. in de grote vergaderzaal van het NIP, Arthur van Schendelstraat 650, 3511 MJ Utrecht.
Om 18.00 uur bent u van harte welkom voor een warme hap.
De ALV begint om 18.30 uur.
Van 19.30 tot 21.00 uur zal dr. Stefanie Enriquez Geppert een geaccrediteerde wetenschappelijke presentatie houden, gevolgd door discussie.
Na afloop is er gelegenheid tot vragen stellen en is er een netwerkborrel tot 22.00 uur.

Graag aanmelden vóór 16 maart  
 
Welke registraties zijn er voor de Sectie Neurofeedback?
 
Bij de sectie kennen we drie vormen van registratie: Neurofeedbackpsycholoog, Board Certified Neurofeedback BCIA en Basisopleiding conform BCIA (4-daagse).

Een Neurofeedbackpsycholoog heeft de universitaire opleiding tot psycholoog voltooid (4 jaar), zich daarna gespecialiseerd tot Registerpsycholoog NIP of GZ- psycholoog (BIG) en voldaan aan de registratie-eisen voor Neurofeedbackpsycholoog. Neurofeedbackpsychologen kunnen via de NIP-website worden gevonden via 'Vind een psycholoog'.

Wie de universitaire opleiding tot psycholoog heeft voltooid (master), kan de Basisopleiding Neurofeedback conform BCIA (4 daagse) volgen, of de opleiding Board Certified Neurofeedback BCIA (therapeut). Wie de BCN BCIA registratie heeft, kan op de NIP-website worden gevonden via de pagina van de Sectie Neurofeedback.

Dit bestand komt niet overeen met vermeldingen op de website van BCIA en lijkt dus niet meer actueel. Op 1 maart zal dit bestand daarom worden opgeschoond. Wie op die datum niet op de website van BCIA wordt vermeld al BCN, zal niet meer op de NIP-website worden vermeld. Als de ALV ermee instemt, zullen degenen die de basis opleiding hebben voltooid, evenals degenen met BCIA BCN, via de NIP-website kunnen worden gevonden.
SAVE THE DATE: 13 juni - Symposium Sectie Neurofeedback
Op 13 juni zal het eerste symposium van de Sectie Neurofeedback worden gehouden. Hierbij zal een breed overzicht van toepassingsmogelijkheden van Neurofeedback worden gegeven. Reserveer hiervoor alvast plaats in de agenda:
10.00 - 18.00 uur in Utrecht.
Bekijk alle NIP-activiteiten in de agenda  
 
Vragen en suggesties
Vragen over de Sectie Neurofeedback? Ideeën voor een activiteit?

Mail naar: sectieneurofeedback@psynip.nl

Bestuur Sectie Neurofeedback
Dick van Kooten, voorzitter
Marjon van den Meerendonk, penningmeester
Teun van den Brink, secretaris, vertegenwoordiger Startende Psychologen
Cisca Baars, algemeen bestuurslid
Shermaily Riley, vertegenwoordiger studenten

+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2020 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin