En: win kaartjes voor docu 'Once the Dust Settles' online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief GGZ
februari 2020
 
 
Bekijk de nieuwe Etalage over e-health!
Ons werkveld is volop in beweging. De ontwikkeling van nieuwe technologie biedt veel mogelijkheden voor behandelaren in de GGZ. Verschillende e-health toepassingen – online therapie, apps, games, virtual reality etc., bieden nieuwe mogelijkheden. Zijn deze innovaties helpend of komt hierdoor de therapeutische relatie in het gedrang? Deze en andere vragen legde het NIP voor aan vier experts: hoogleraar Heleen Riper, ervaringsdeskundige en cliënt Jasper Wagteveld, GZ-psycholoog Anneke Vinke, en psycholoog Tex de Vroom.
Bekijk, like en deel de film  
E-health: een goed idee? Ontdek het in ons Magazijn!
Het onderzoek een combinatie van face-to-face contact en online behandelen binnen de reguliere zorg staat nog in de kinderschoenen, maar is veelbelovend. Wat weten we al over e-health? En hoe wordt het toegepast? In ons magazijn vind je interviews, artikelen en tips!

Verdiep je in e-health in ons Magazijn  
Deel je mening over E-health in de GGZ
Steeds meer psychologen hebben ervaring met verschillende vormen van e-health in de GGZ. Hoe bevalt het, hoe zie je de toekomst en wat zijn je persoonlijke ervaringen met e-health?
Vertel het ons via de enquête  
 
Win kaartjes voor documentaire Once the Dust Settles
 
Vanaf 20 februari is de documentaire Once the Dust Settles te zien in de filmtheaters. In deze prachtige, en voor psychologen zeer interessante, documentaire reist regisseur John Appel af naar drie iconische rampplekken: het door een burgeroorlog verwoeste historische hart van Aleppo in Syrië, de ontplofte kerncentrale in Tsjernobyl en het door een aardbeving getroffen Italiaanse stadje Amatrice. Tegen het decor van verdwenen en opkomend toerisme laat Once the Dust Settles zien hoe de bewoners hun rampzalige geschiedenis verwerken en hun leven weer opbouwen. Bekijk hier de trailer.

Van distributeur Cinema Delicatessen mogen we 3 x 2 vrijkaarten voor weggeven. Like en deel het bericht op onze Facebookpagina, en maak kans op 2 bioscooptickets. Op 18 februari maken we op Facebook de winnaars bekend.
Doe mee met de winactie!  
NIP-leden kunnen voordelig naar alle NIP-bijeenkomsten
Ook in 2020 kan je weer aanwezig zijn bij een aantal interessante bijeenkomsten over verschillende thema’s die binnen de GGZ leven. Een mooie gelegenheid om je kennis op te frissen, verdieping te zoeken en collega’s uit het werkveld te ontmoeten. Zet onderstaande data alvast in je agenda en houd de volgende sectienieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie.
12
mrt
Donderdagbijeenkomst met Ellen Laan - Hoe maak je seksuele problemen bespreekbaar, wat kan je zelf doen en wanneer is het beter om door te verwijzen? Welke basiskennis over hoe seks ‘werkt’ heb je nodig in de spreekkamer? Dit en meer leer je tijdens deze lezing met Ellen Laan. Deze bijeenkomst is een samenwerking tussen de secties GGZ en Seksualiteit & Diversiteit.
20
mrt
PA!N Congres - Experts uit het binnen- en buitenland brengen je op de hoogte van de huidige stand van zaken t.a.v. pijn en behandeling bij kinderen, volwassenen en ouderen tijdens het PAIN-congres.
27
mrt
Kansen creëren en plezier in ondernemen - Werken als zelfstandig gevestigde psycholoog met of zonder personeel, daar komt heel wat bij kijken! Wil jij meer weten over kansen en mogelijkheden bij het ondernemen als psycholoog? Meld je dan aan!
9
apr
Donderdagbijeenkomst Slaap - Hoe onderscheid je als psycholoog gezonde slaap van verstoorde slaap? En wat zijn de diagnostiek- en behandelmogelijkheden bij slaapstoornissen?
Reserveer deze data vast in je agenda
Voor onderstaande sectiebijeenkomsten kan je je binnenkort aanmelden. Zet de data alvast in je agenda en houd de volgende sectienieuwsbrieven en onze LinkedIn pagina goed in de gaten voor meer informatie.

  • Donderdag 28 mei middag - Symposium Psychotrauma
  • Donderdag 18 juni 18.00 uur - Trauma bij vluchtelingen
Vergroot je netwerk!
Samen met 3500 andere sectie GGZ leden op de hoogte zijn van het laatste sectienieuws? Volg ons dan ook op LinkedIn en Facebook.
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2020 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin