En: gezonde en verstoorde slaap online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief GGZ
januari 2020
 
 
Seksualiteit bespreekbaar maken - Ellen Laan
Hoe maak je seksuele problemen bespreekbaar, wat kan je zelf doen en wanneer is het beter om door te verwijzen? Welke basiskennis over hoe seks ‘werkt’ heb je nodig in de spreekkamer? Dit en meer leer je tijdens deze lezing met Ellen Laan op 12 maart. Deze bijeenkomst is een samenwerking tussen de secties GGZ en Seksualiteit & Diversiteit.
Meld je aan  
Diagnostiek en behandelmogelijkheden bij slaapstoornissen
 
Hoe onderscheid je als psycholoog gezonde slaap van verstoorde slaap? En wat zijn de diagnostiek- en behandelmogelijkheden bij slaapstoornissen? Wat kan je zelf doen en wanneer verwijs je door? Karin van Rijn, GZ-psycholoog en somnoloog, vertelt je er op 9 april alles over op deze donderdagbijeenkomst over slaap.
Schrijf je nu in!  
Kansen creëren en plezier in ondernemen
 
Werken als zelfstandig gevestigde psycholoog met of zonder personeel, daar komt heel wat bij kijken! Wil jij meer weten over kansen en mogelijkheden bij het ondernemen als psycholoog? Zoek je inspiratie, tips en mede-zelfstandig gevestigden om ervaringen te delen? Dan is de middag ‘Kansen creëren en plezier in ondernemen’ echt iets voor jou! 27 maart organiseert de werkgroep Zelfstandig gevestigden NIP een informatieve middag voor alle (aankomend) zelfstandig gevestigde psychologen uit verschillende vakgebieden.
Ontdek het programma en meld je aan!  
Zorgprofessionals merken nog onvoldoende van hoofdlijnenakkoord ggz
 
Anderhalf jaar na het afsluiten van het hoofdlijnenakkoord ggz is er nog weinig concrete verandering zichtbaar. Dit bracht het NIP in tijdens het Bestuurlijk overleg met Staatssecretaris Blokhuis en de HLA partijen. De wachtlijsten blijven lang, de administratieve lastendruk blijft hoog, en ook meer opleidingsplaatsen blijken moeilijk te realiseren.
Lees het nieuwsbericht  
 
NIP-leden kunnen voordelig naar alle NIP-bijeenkomsten
Ook in 2020 kan je weer aanwezig zijn bij een aantal interessante bijeenkomsten over verschillende thema’s die binnen de ggz leven. Een mooie gelegenheid om je kennis op te frissen, verdieping te zoeken en collega’s uit het werkveld te ontmoeten. Zet onderstaande data alvast in je agenda en houd de volgende sectienieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie.
29
jan
Vermoeden van overmatig alcoholgebruik, wat nu? Je vermoedt in de werksituatie problemen met alcoholgebruik. Wat kan je hier als psycholoog mee? Wat betekent dit in de werkcontext?
14
feb
NIP Jaarcongres - Het Brein - Het NIP houdt psychologen graag op de hoogte van de innovatieve en baanbrekende wetenschappelijke inzichten van het brein. Drie vooraanstaande sprekers delen hun kennis graag met u.
12
mrt
Donderdagbijeenkomst met Ellen Laan - Seksualiteit bespreekbaar maken - Hoe maak je seksuele problemen bespreekbaar, wat kan je zelf doen en wanneer is het beter om door te verwijzen? Welke basiskennis over hoe seks ‘werkt’ heb je nodig in de spreekkamer?
20
mrt
PA!N Congres - Experts uit het binnen- en buitenland brengen je op de hoogte van de huidige stand van zaken t.a.v. pijn en behandeling bij kinderen, volwassenen en ouderen tijdens het PAIN-congres.
27
mrt
Kansen creëren en plezier in ondernemen - Werken als zelfstandig gevestigde psycholoog met of zonder personeel, daar komt heel wat bij kijken! Wil jij meer weten over kansen en mogelijkheden bij het ondernemen als psycholoog? Meld je dan aan!
9
apr
Donderdagbijeenkomst Slaap - Hoe onderscheid je als psycholoog gezonde slaap van verstoorde slaap? En wat zijn de diagnostiek- en behandelmogelijkheden bij slaapstoornissen?
Reserveer deze data alvast in je agenda
Voor onderstaande sectiebijeenkomsten kan je je binnenkort aanmelden. Zet de data alvast in je agenda en houd de volgende sectienieuwsbrieven en onze LinkedIn pagina goed in de gaten voor meer informatie.

  • Donderdag 28 mei middag - Symposium Psychotrauma
  • Donderdag 18 juni 18.00 uur - Trauma bij vluchtelingen
Invloed uitoefenen binnen de GGZ?
Als actief lid kun je invloed uitoefenen op de ontwikkeling van je vakgebied vanuit jouw praktijkervaring. En zo je stempel drukken op het mooie vak psychologie.

Laat je inspireren door verhalen van actieve leden  
 
Vergroot je netwerk!
Samen met 3500 andere sectie GGZ leden op de hoogte zijn van het laatste sectienieuws? Volg ons dan ook op LinkedIn.
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2020 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin