En: Terugblik MH-17 onderzoek online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief GGZ
december 2019
 
 
Suïcidaliteit bespreekbaar maken
Suïcidaliteit kan veel spanning oproepen, zowel bij patiënten als hulpverleners. Op 23 januari staan we stil bij hoe je de suïcidaliteit nog beter bespreekbaar kan maken met je patiënt, hoe je naasten betrekt en inzet op veiligheid en passende zorg. Er zal ook uitgebreid stil gestaan worden bij wat je juist als psycholoog kan betekenen voor patiënten met suïcidaal gedrag of in crisis.

                     
Maak suïcidaliteit bespreekbaar                           

Meer weten over suïcidepreventie? Bekijk dan het NIP themadossier      

 
Indrukwekkende bijeenkomst over de psychologische gevolgen van de MH17-ramp voor nabestaanden
 
Tijdens deze bijeenkomst op 21 november j.l. werd het rapport 'In mijn leven is iets kapot' toegelicht door bijzonder hoogleraar Jos de Keijser. Ook vertelde nabestaande en voorzitter van de Stichting Nabestaanden Vliegramp MH17 Piet Ploeg over zijn ervaringen en de voortgang van het politieke en juridische proces. De avond werd georganiseerd door de Werkgroep Psychotrauma van de sectie GGZ.
Bijeenkomst gemist? Bekijk het onderzoek en de presentatie  
Intervisiegroep Zelfstandig gevestigde psychologen
 
Ben jij een zelfstandig gevestigde psycholoog en heb je behoefte om van tijd tot tijd met andere zelfstandig gevestigden werkvragen of casussen te bespreken? Wil jij jezelf verdiepen en verrijken door met collega’s te sparren over relevante vraagstukken waar je in jouw werk mee in aanraking komt? Dan komen we graag met je in contact.
De NIP Werkgroep Zelfstandig gevestigde psychologen heeft namelijk initiatief genomen om zelfstandig gevestigde psychologen die op zoek zijn naar een intervisiegroep met elkaar in contact te brengen. Een eerste intervisiegroep in Den Haag zou snel van start kunnen gaan, maar we horen het ook graag wanneer je in een andere regio een intervisiegroep zoekt. Laat het weten door een mail met je gegevens (incl. regio) te sturen aan nieske.winters@psynip.nl
Contact  
 
Terugblik Algemene Ledenvergadering
 
Op 7 November vond de algemene ledenvergadering van de Sectie GGZ plaats.
Vooraf werd schrijfster Marieke Lucas Rijneveld geïnterviewd door Malou van Hintum. Marieke Lucas vertelde over haar werkwijze en de weg die ze bewandeld heeft om te komen waar ze nu is. Ook las ze een gedicht voor wat ze geschreven heeft over haar ervaring met de hulpverlening, namelijk over haar gesprekken met de kindertelefoon.

Aansluitend vond de ALV plaats. Het sectiebestuur informeerde haar leden over de begroting en het jaarplan van 2020 en introduceerde haar nieuwe bestuursleden. Het sectiebestuur neemt de suggesties vanuit de ALV en vanuit de enquête mee voor het komende jaar. Begin 2020 geven we graag in de nieuwsbrief een terugkoppeling aangaande jullie massale reactie op de vraag hoe we je het leven makkelijker kunnen maken (waarvoor dank!). Na het instemmen van het jaarplan door de aanwezigen sloten we de avond af met een gezellige borrel. Het belooft weer een mooi en leerzaam jaar te worden!


Voor welke NIP-bijeenkomst schrijf jij je in?
Ook in 2020 kan je weer aanwezig zijn bij een aantal interessante bijeenkomsten over verschillende thema’s die binnen de GGZ leven. Een mooie gelegenheid om je kennis op te frissen, verdieping te zoeken en collega’s uit het werkveld te ontmoeten.

23
JAN 
Donderdagbijeenkomst Suïcidaliteit
(voordelig tarief voor NIP-leden)
29
JAN
Vermoeden van overmatig alcoholgebruik, wat nu?
(gratis voor NIP-leden)
14
FEB
NIP-jaarcongres Het Brein
20
MRT
Experts uit het binnen- en buitenland brengen je op de hoogte van
MRT de huidige stand van zaken t.a.v. pijn en behandeling bij kinderen,
volwassenen en ouderen tijdens het PAIN-congres. Het NIP is lid van de
Pijn Alliantie in Nederland (PAIN).

Reserveer deze data alvast in je agenda!

Voor onderstaande sectiebijeenkomsten kan je je binnenkort aanmelden. Zet de data alvast in je agenda en houd de volgende sectienieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie.

Donderdag 6 februari - 18.00 uur E-health
Donderdag 12 maart - 19.00 uur Seksualiteit
Vrijdag 27 maart - middag Workshop Zelfstandigen
Donderdag 9 april - 18.00 uur Slaap
Donderdag 28 mei - middag Symposium Psychotrauma
Donderdag 18 juni - 18.00 uur Trauma bij vluchtelingen
 
Vergroot je netwerk!
Samen met 3500 andere sectie GGZ leden op de hoogte zijn van het laatste sectienieuws? Volg ons dan ook op LinkedIn.
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2019 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin