online lezen  |  afmelden
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief ZMVB
oktober
 
 
Save the date: 10 december 2019: NVO-NIP Bijeenkomst over de Wet zorg en dwang
Op 1 januari 2020 gaat de wet zorg en dwang in. Deze wet vervangt per 1 januari 2020 de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (Wet Bopz) voor de zorg aan mensen met een psychogeriatrische aandoening of verstandelijke beperking. Op de NVO-NIP bijeenkomst van 10 december wordt u geïnformeerd over de verschillende rollen en taken die ú als gedragswetenschapper onder deze wet kunt vervullen. Te weten de Wzd-functionaris, zorgverantwoordelijke en externe deskundige. Aan de hand van casuïstiek kunt u vervolgens met elkaar in gesprek.
 
De bijeenkomst vindt plaats op 10 december van 19.00 – 21.00 uur in Utrecht.
Binnenkort kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst maar zet ‘m alvast in uw agenda.
Meld je aan!  
Onderhandelaarsakkoord CAO gehandicaptenzorg
 
Er is een onderhandelaarsakkoord bereikt met werkgeversorganisatie VGN over de cao Gehandicaptenzorg. Een loonsverhoging van 3,4% per 1 juni 2020 is vastgelegd en nog eens 3,15% per 1 juni 2021. De eindejaarsuitkering is structureel verhoogd naar 8,33%. De kosten van (her)registratie en de scholingskosten die hieruit voortvloeien worden vergoed door de werkgever. Het akkoord wordt binnenkort voorgelegd aan de NIP-leden binnen deze cao.
Lees het onderhandelaarsakkoord  
Mogen onze beleidsmedewerkers je benaderen?
Beleidsmedewerkers van het NIP overleggen regelmatig met allerlei partners in het veld. Hierbij komen regelmatig vragen voorbij waarvoor we input van onze leden nodig hebben. Hiervoor willen we graag een groepje psychologen werkzaam in de gehandicaptensector samenstellen welke per mail of telefonisch benaderd kunnen worden bij vragen van het beleidsteam. Zo helpt je mee aan de juiste inzet voor jullie doelgroep. 

Help ons bijvoorbeeld bij een vraag als deze:
Is dagbehandeling bij doelgroep verstandelijk gehandicapten niet aan de orde omdat deze altijd binnen de WLZ zullen vallen, en daarom mogelijk niet binnen de GZSP doelgroep dagbehandeling?

Schrik vooral niet van allerlei afkortingen en termen die je mogelijk niet kent. Daarvan zijn onze beleidsmedewerkers wel op de hoogte, het gaat juist om jouw kennis vanuit de praktijk.

Ja, je mag mij vragen stellen  
 
Ronde tafel bijeenkomst met Inspectie over overgangsjaar Wvggz en Wzd
 
Het NIP heeft een uitnodiging gekregen van de Inspectie om deel te nemen aan een rondetafelgesprek op 12 november van 17.00 tot 20.00 uur in Utrecht (kantoor van Inspectie) De toetsingskaders die de inspectie opstelt voor de Wvggz en de Wzd worden tijdens het rondetafelgesprek toegelicht. Het NIP is aanwezig en mag een aantal leden meenemen!

Heb je belangstelling om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn, geef dit dan uiterlijk 1 november door aan anne.kole@psynip.nl. In geval van een latere opgave (en in geval van teveel aanmeldingen) kunnen we niet garanderen dat deelname nog mogelijk is. U wordt hierover dan later bericht. Eventueel aanwezige vragen kunnen nog tot de 12e worden aangeleverd. Deze worden dan meegenomen naar de bijeenkomst.
Vragenlijst kennis gehandicaptenzorg
 
Waar moet volgens jou meer kennis over komen in de gehandicaptenzorg? Vilans heeft gekeken welke vragen zorgmedewerkers hebben. Maar op welke vragen moet onderzoek nu antwoord geven? Help mee en vul de vragenlijst in (duurt ongeveer 10 minuten). Als je je e-mailadres achterlaat, maak je bovendien kans op een bioscoopbon.
Vul hier de vragenlijst in  
Reflectie instrument voor psychologen in de gehandicaptenzorg
 
Op verzoek van het samenwerkingsverband van NVO en NIP is het visitatiemodel van het NIP in 2019 doorontwikkeld voor de academisch geschoolde gedragsdeskundigen (4 en 4 plus 2 jaar opleiding op (post)academisch niveau) in de gehandicaptenzorg.
Vooralsnog gaat het alleen om het reflectie-instrument Basis, zonder visiteur. Gedragsdeskundigen vullen een online vragenlijst in als vorm van zelfevaluatie. De gedragsdeskundige bespreekt de uitkomsten met twee of drie zelf uit te kiezen collega-gedragsdeskundigen. Dat kunnen collega’s van binnen of buiten de eigen instelling zijn. Aan de hand daarvan is een Persoonlijk OntwikkelPlan op te stellen.
Nemen gedragsdeskundigen deel uit eenzelfde team? Dan kunnen zij, na en naast de hiervoor genoemde vragenlijst, ook de TeamOntwikkelMeter invullen en de uitkomsten ervan in het eigen team bespreken ter versterking van de onderlinge afstemming en samenwerking.
Lees verder  
 
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2019 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin