Kom naar de ALV op 4 oktober in Dierenpark Amersfoort!

online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief sectie Jeugd
september 2019
 
 
Foto ALV Jeugd

Beste leden van de sectie Jeugd,

Er worden dit najaar veel interessante bijeenkomsten georganiseerd. In deze nieuwsbrief zetten we ze graag voor je op een rij!
Sociale media en Jeugd + ALV sectie Jeugd
4 oktober
Dierenpark Amersfoort
Amersfoort, Dierenpark
Michelle Achterberg, promovendus bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden zal ons meenemen in de wereld van sociale media en de impact die dat heeft op het brein van jongeren. Daarna vindt de ALV van de sectie Jeugd plaats, waarbij we de plannen voor 2020 doornemen en met elkaar van gedachten wisselen over de ontwikkelingen in het veld. Heb je goede ideeën, schroom vooral niet om deze te komen delen.
Meld je aan: gratis voor NIP-leden  
Selfattachment and Inner Security
10 oktober
 
Rotterdam
In this Presentation Thomas Harms will show how bodyoriented Strengthening of the Selfattachment – Process of the Caregivers can help to overcome vicious circles within pre-, peri- and postpartal crisis of parents with their un- and newborn children. 
Video examples demonstrate how, by re-establishing a mindful and accepting relationship to their own bodily selves, parents can inaugurate a process of 'contagious health' and develop spontaneous access to the bodily and expressive language of their children.
Lees meer over deze studieavond van de werkgroep Het Jonge Kind  
Intervisie workshop begeleiding en beoordeling casusverslagen voor supervisoren Jeugd
12 november
 
Supervisie is een belangrijk onderdeel van het opleidingstraject dat (kinder- en jeugd)psychologen volgen na hun universitaire opleiding. De kwaliteit van psychologen is immers breder dan scholing en ervaring. Het gaat ook om het ‘groeien’ in het vak, het vormen van een beroepsidentiteit en het leren professioneel en autonoom te handelen. Supervisoren ondersteunen daarbij. In het opleidingstraject van kinder- en jeugdpsychologen is de supervisor bovendien verantwoordelijk voor het begeleiden en beoordelen van casusverslagen diagnostiek en behandeling.
De sectie Jeugd van het NIP organiseert twee keer per jaar een driedaagse cursus voor supervisoren. Tijdens die cursus wordt met name het onderdeel ‘oefenen met het beoordelen van casussen aan de hand van de richtlijnen’ zeer gewaardeerd. Daarom is besloten vier keer per jaar extra intervisie-workshops te organiseren over dit onderwerp.
Meer informatie en aanmelden!  
werkgroep Schoolpsychologen – Gedragsoplossingen voor de moeilijke groep
22 november
 
Utrecht
De onzekerheid van leraren is helaas vaak duidelijk voor de leerlingen, wat een versterkend effect heeft op hun toch al uitdagende gedrag. Leraren die zichzelf desondanks staande weten te houden, zijn aan het einde van de dag uitgeput. Ze zien nog weinig positieve punten en zijn voor hun gevoel alleen bezig met het reageren op negatief gedrag. Kees van Overveld heeft in de afgelopen jaren vele leerkrachten begeleid met hun 'moeilijke groep'. In zijn presentatie vertelt hij over zijn ervaringen in de begeleiding van leraren. Daarnaast geeft hij inzicht in het functioneren van moeilijke klassen en wat er misgaat in de interactie tussen leraar en leerlingen.
Lees meer over de spreker en het programma  
 
En verder ook nog...
 
19 september 
Gameverslaving

21 september
NIP Carièrre Event

8 oktober
Webinar Ethiek – Betrokkenen van de psycholoog

10 oktober
Bijeenkomst ontwikkelingsbelang van gevluchte kinderen en migratierecht
Jubileumsymposium Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN)
Werk je met tests en neem je op basis van testresultaten beslissingen over jouw cliënten? Wil je weten hoe je wetenschappelijke inzichten over (klinische) besluitvorming kunt toepassen in je werk? Wat kun je als psycholoog bijdragen aan het opstellen van goede beslismodellen en hoe kan dit jouw besluitvorming verbeteren?
Kom dan naar het COTAN Jubileumcongres op 31 oktober 2019, waar deskundigen vanuit de COTAN je bijpraten over de wetenschappelijke stand van zaken op dit gebied. Ze gaan ook graag met je in gesprek over hoe die kennis in de psychologische praktijk kan worden toegepast. Met o.a. Bas Hemker, werkzaam bij CITO. Psychologen uit alle werkvelden zijn van  harte welkom! Of je nu werkt in het onderwijs, de ggz of forensische psychologie. NIP-leden betalen 25 euro.
Programma en aanmelden  
 
Tot 1 oktober: kortingsactie nieuwe leden NIP
  Plaatje lidmaatschap
Ken je psychologen die nog geen NIP-lid zijn? Attendeer ze op de kortingsactie: psychologen die zich vóór 1 oktober 2019 aanmelden, betalen €100,- voor hun lidmaatschap voor 2019. Bij aanmelding voor een bijeenkomst kunnen zij direct lid worden tegen het voordelige actietarief. Zo profiteren zij voor de rest van het jaar van alle voordelen van lidmaatschap én de ledenkorting wordt direct verrekend!
Deel dit aanbod in je netwerk  
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2019 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin