En: CAO onderhandelingen van start

online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief GGZ
juni | NIP-nummer: onbekend
 
 
Terugblik symposium Psychotrauma
 
Op 23 mei organiseerde de werkgroep Psychotrauma van de sectie GGZ een symposium. De sectie kijkt positief terug op de dag, die goed bezocht is door leden.
Diverse onderwerpen zoals de nieuwe behandelmethode VSDT, complex seksueel trauma en trauma in een maatschappelijke context kwamen aan de orde. Van de deelnemers hoorden we veel positieve reacties. In onze nieuwsbrieven en op de website vindt u alle aankomende evenementen.
Bekijk de agenda  
Een greep uit de NIP-agenda
19 september         Is drastische vernieuwing de oplossing voor de GGZ?
                                Debat Derksen & Delespaul

21 september        GZ-psycholoog, en dan? - NIP Carrière Event

10 oktober             Hoe word je een betere therapeut? Over effectiever en
                               efficiënter behandelen

29 oktober             Lezing Militaire GGZ in Groningen (16.00 – 18.00 uur)
                               Houd de LinkedIn in de gaten voor meer informatie en aanmelden
 
Nieuw bestuurslid: Annemarie van den Bogaard stelt zich voor
 
Als zij-instromer ben ik in 2014 afgestudeerd aan de UvA. Na op verschillende instellingen te hebben gewerkt, ben ik in 2017 voor mezelf begonnen. Dat is een zoektocht naar hoe ik helder verwoord wat ik 'ben' en aanbied, maar in de kern draait het om zelfzorg. Het voorgaande NIP-congres vond ik zowel inhoudelijk als intercollegiaal zo inspirerend, dat ik nieuwsgierig werd naar de sectie GGZ. Ondertussen weet ik dat voor de sectie belangrijk is om te horen wat de leden nodig hebben om hun werk goed te doen: als secretaris behandel ik de mail. Dus pak die pen, en schrijf ons. Ik ben benieuwd!
Schrijf ons  
CAO onderhandelingen van start
 
Werknemersorganisatie FBZ onderhandelt mede namens het NIP voor de CAO GGZ. De input van het NIP voor de onderhandelingen is vrijwel één op één overgenomen in de gezamenlijke inzet. De FBZ richt zich op duurzame inzetbaarheid en de gezondheid van werknemers. Het belangrijkste punt van het NIP: alle scholing en intervisie nodig voor herregistraties in het BIG-register zou vergoed moeten worden in tijd en geld door de werkgever. Ook belangrijk: behoud van salaris wanneer psychologen in opleiding gaan tot GZ/KP/KNP of psychotherapeut, en dat werkgevers voor deze opleidingen geen eigen bijdrage meer mogen vragen. De input van het NIP is geel gemarkeerd in de gezamenlijke inzet. We houden je graag op de hoogte van de onderhandelingen via de NIP-kanalen.
Bekijk ook ons themadossier Cao's & sociaal plan  
Vacatures
 
Binnen het bestuur staan nog een aantal vacatures open waar we graag uw aandacht voor willen vragen. Het betreft de functies van de voorzitter en penningmeester.
Een beschrijving van de vacatures vindt u op onze sectiewebsite. Komt u ons sectiebestuur versterken?
Sectiewebsite  
Debat Delespaul en Derksen
 
Philippe Delespaul en Jan Derksen waren eerder afzonderlijk van elkaar aan het woord in onze films van De Etalage. Op donderdagavond 19 september gaan zij in op uitnodiging van de sectie GGZ van het NIP om de strijd met elkaar aan te gaan tijdens hét debat over dilemma’s in de ggz.
Malou van Hintum heeft de eervolle taak als dagvoorzitter dit debat in goede banen te leiden. De aanmeldingen zijn geopend!

              Meld u aan!                   

Philippe Delespaul in De Etalage    


    Jan Derksen in De Etalage         


 
Oproep reviewgroep Wet verplichte GGZ
 
Bent u kritisch, werkt u in GGZ en heeft u ervaring met verplichte GGZ in de praktijk? Dan zijn we op zoek naar u! Het NIP zoekt namelijk leden voor de reviewgroep voor de handreiking Wet verplichte GGZ. Deze wet treedt op 1 januari 2020 in werking, ter vervanging van de Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ). Nieuw is dat verplichte zorg niet meer per se in een GGZ-instelling hoeft plaats te vinden, maar ook ambulant kan worden verleend. Hier leven veel vragen over in het veld. Het doel van de handreiking is om de primaire zorgverleners handvatten te geven wanneer en op welke wijze ambulante verplichte zorg kan worden toegepast.

Wilt u vermelden in welke setting u werkt en met welke doelgroep?
Deelnemen!  
Volg ons ook op LinkedIn

+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2019 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin