Met de Body@Work dag, bijeenkomsten, boekentip en vacatures

online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief LWP
mei 2019
Uw NIP-nummer: -
 
 
Beste LWP-leden,
In deze nieuwsbrief lees je over onze Body@Work dag die in mei op het programma staat. Ook kun je weer een verhaal uit de praktijk lezen in onze rubriek LichaamsTaal, een kijkje nemen in onze boekentips en zie je welke interessante lichaamsgerichte activiteiten er de komende tijd worden georganiseerd.

Veel leesplezier!

Lichaamsgerichte groet,

Muriël Lindeijer
Voorzitter bestuur LWP
Body@Work dag - Naar buiten! Vrijdag 25 mei 2019
 
Deze editie van de Body@Work dag gaat over beweging in de buitenlucht en wat het kan betekenen. Er is de laatste tijd steeds meer aandacht voor psychologie in de buitenlucht en de positieve effecten van beweging op de mentale gezondheid.
Lichaamsgericht werkende psychologen behartigen al jaren het belang van je lichaam gebruiken om geestelijk vooruit te komen. Deze Body@Work dag gaan we naar buiten om de mogelijkheden van zowel wandeltherapie als runningtherapie te ervaren. 
Meld je aan  
Sectiedag - Body of Knowledge: vrijdag 20 september
Op vrijdag 20 september organiseert de LWP gratis voor al haar leden deze sectiedag die in het teken staat van alles wat je als lichaamsgericht werkend psycholoog moet weten over de effectiviteit van lichaamsgerichte interventies.
Vooraanstaande sprekers als Marlies Rekkers en Mia Scheffers, en gedreven onderzoekers en psychologen Caroline Schlinkert en Nina Volbehr nemen jullie mee in het belang van onderzoek naar lichaamsgerichte interventies.
Zoals altijd is deze dag niet alleen gevuld met onderzoek en theorie, maar het publiek wordt ook lichamelijk meegenomen in de stof met behulp van lichaamsgerichte oefeningen. Het belooft daarom een veelzijdige, leerzame en lichaamsgerichte dag te worden. Meer informatie volgt!

Congresdag LWP - vrijdag 22 november

Dit jaar staat de congresdag in het teken van zelfcompassie, benaderd vanuit verschillende lichaamsgerichte perspectieven bij diverse onderwerpen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan het belang van zelfcompassie bij somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten.
Het belooft een inspirerende dag te worden, dus registreer de datum vast in je agenda!  

Module A RINO-opleiding Lichaamsgerichte Psychologie

In september 2019 gaat opnieuw module A van de RINO opleiding Lichaamsgerichte Psychologie van start.
Houd de NIP-agenda in de gaten  
 
Blog: Lichaamstaal
 
Door Cinta de Bats, klinisch psycholoog
Deze maand heb ik mijn eerste AOW en pensioen ontvangen. Ik ben aan het afbouwen met werk, maar merk dat mijn nieuwsgierigheid naar lichaamsgericht werken in niets is afgenomen.
De belangstelling voor de mogelijkheden van het lichaam begon al vroeg. Bij mijn gymnastiekgroepje - met de voor mij magische naam TONIDO: Tot Ons Nut Is Deze Opgericht - zat ik als kleinste altijd als allereerst lachend hoog in de touwen. Ik maakte de anderen wild gebarend duidelijk dat het zo heerlijk was, vastgeplakt tegen het plafond. Op de middelbare school werd ik in mijn lol om te bewegen onbedoeld de snelste op de atletiekproef en op de PABO, toen nog kweekschool, koos ik de specialisatie Lichamelijke opvoeding. Later op de universiteit ging ik als provinciaalse noorderling met schrik in mijn lijf naar het drukke Amsterdam om de specialisatie Bewegingsagogiek te volgen. Mijn brein was gevuld, maar eigenlijk begreep ik nog steeds niet wat ik in mijn werk met het lichaam moest.
Lees verder...  
Boekentip
 
Protocol Positieve Lichaamsbeleving - Marlies Rekkers
Het Protocol Positieve Lichaamsbeleving is ontwikkeld voor eetstoorniscliënten met een negatieve lichaamsbeleving. Een essentieel onderdeel van het protocol is lichaamsexposure gericht op positief beleefde lichaamsdelen, die plaatsvindt met behulp van een spiegel en in de vorm van heteroconfrontatie (het kijken naar lichamen of beelden van lichamen van anderen). Zo worden cliënten uitgedaagd en gestimuleerd om hun vertrouwde focus op negatief beleefde lichaamsdelen te verleggen naar positief beleefde lichaamsdelen.

Marlies Rekkers spreekt ook op de sectiedag op 20 september
Actief worden voor de lichaamsgerichte psychologie?
Heeft u ideeën over het beter op de kaart zetten van de lichaamsgerichte psychologie? Of wilt u vaker uw vakgenoten ontmoeten en samen met hen opkomen voor de belangen van de lichaamsgericht werkende psychologen? Kom dan ons bestuur versterken:


Wilt u zich liever actief inzetten op het gebied van wetenschap en lichaamsgericht werken? Draag bij aan het vakgebied door plaats te nemen in de Commissie Wetenschap van de sectie LWP:

Lees meer over de sectie  
 
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2019 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin