En: Workshop FIT en symposium Psychotrauma  online lezen
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief sectie GGZ
April 2019
 
 
Screenshot Ambulantisering
Etalage 'Ambulantisering in de ggz'
Is ambulantisering in de GGZ wel zo'n goed idee? En als dat het geval is, wat moet er dan gebeuren om er daadwerkelijk de beoogde vruchten van te kunnen plukken? Deze en andere vragen legde het NIP voor aan vier ter zake kundigen: GZ-psychologe Bernice Maschhaupt, hoogleraar Hans Kroon, ervaringsdeskundige Ilja Kiesenberg en bestuurder Nico Moleman. 
Bekijk, deel en like de film!  
Ambulantisering: een goed idee?
Foto Ambulantisering
Staatssecretaris Paul Blokhuis vindt dat Nederland jaren te laat is gestart met de opbouw van de ambulante zorg. Dat zegt hij in het programa De Publieke Tribune. Ambulantisering zou voor mensen met ernstige psychische problemen tot grote verbeteringen leiden. Een mooi ideaal in een weerbarstige praktijk. 
Lees meer  
 
Ambulantisering in de ggz: deel uw mening
Deel uw mening
Ambulantisering zou bijdragen aan herstel. Bent u het eens met deze gedachtegang? Draagt ambulantisering bij aan kostenbeheersing in de ggz? Er moet nog veel gebeuren om van ambulantisering een succes te maken. Waar zou het NIP zich voor moeten inzetten?
Geef uw mening via de enquête.
Naar de enquête  
 
Bijeenkomst Cliëntgericht werken op 9 mei
 Plaatje FIT
Laat je inspireren om met FIT te gaan werken! Leer de basisprincipes van Feedback Informed Treatment (FIT) en leer meer omtrent de wetenschappelijke onderbouwing, het vraagstuk van effectievere zorg leveren, transparantie bieden, kwaliteit verbeteren en wat FIT hierin kan betekenen.
Feedback Informed Treatment (FIT) is een evidence-based werkwijze, waarbij de directe feedback van de cliënt(en) over de behandeling centraal staat : "Werkt het voor U wat wij samen doen?" 
Deelnemers kunnen voorafgaand aan de bijeenkomst casuïstiek inbrengen. De bijeenkomst vindt plaats van 17.00-21:00 en wordt geleid door Liz Pluut, psycholoog-psychotherapeut (BIG) en oprichter van FITindeGGZ Consultancy.
Aanmelden  
 
Symposium Psychotrauma
 Plaatje Psychotrauma
Bent u geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van psychotrauma? Of wilt u uw kennis over de diversiteit van dit thema verbreden? Kom dan op 23 mei a.s. naar het 1e NIP psychotrauma symposium, georganiseerd door de werkgroep psychotrauma.
De kennis en ervaring op het gebied van diagnostiek en behandeling van de gevolgen van psychotrauma zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het NIP wil graag een platform bieden om state-of-the-art kennis vanuit de psychologie te delen en een netwerk te creëren voor psychologen die werkzaam zijn in het domein van psychotrauma. Het symposium biedt een breed programma met vooraanstaande sprekers die de diversiteit binnen het thema belichten.
Meld u aan  
 
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2019 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin