online lezen  |  afmelden
Nederlands Insituut van Psychologen
Nieuwsbrief sectie Jeugd
oktober
 
 
Algemene ledenvergadering 14 november
Op woensdagavond 14 november, voorafgaand aan de lezing van werkgroep het Jonge Kind, houdt de sectie Jeugd zijn tweede Algemene Leden Vergadering van dit jaar. Tijdens deze ALV worden het concept jaarplan en de concept begroting voor 2019 besproken. Daarnaast kunt u kennismaken en instemmen met de beoogd nieuwe voorzitter, Marga Jonkman.

De stukken voor de vergadering vindt u hier.
 
Datum: 14 november 18:00 – 19:00
Plaats: Colour Kitchen, Oude Gracht 214, Utrecht
Aanmelden  
Oproep deelname werkgroep Jeugd GGZ
 
Binnen de Sectie Jeugd is de behoefte ontstaan een werkgroep te vormen voor psychologen die werkzaam zijn met kinderen en jongeren binnen de GGZ. Vanaf 2019 zal de werkgroep Jeugd GGZ enkele keren per jaar bij elkaar komen met als eerste doel het uitwisselen van informatie op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar en diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren binnen de GGZ. Ten tweede zal binnen deze werkgroep worden stilgestaan bij alle actuele ontwikkelingen binnen dit werkveld. Tot slot biedt de werkgroep uiteraard een uitgelezen kans voor haar leden om kennis te maken met elkaar en ervaringen uit te wisselen. Voor het verwezenlijken van deze doelen zal de samenwerking worden opgezocht met de leden van andere werkgroepen en de Sectie GGZ.

Bent u geïnteresseerd in de activiteiten van de werkgroep Jeugd GGZ, laat dit dan weten via SectieJeugd@psynip.nl en houd de NIP-agenda in de gaten. Heeft u ideeën voor de invulling van een bijeenkomst, schroom niet en laat van u horen. En tot slot: mocht u een actieve bijdrage willen leveren, dan horen wij dat natuurlijk ook heel graag!
Reageer via SectieJeugd@psynip.nl  
Gezocht: bestuurslid en lid Raad van Advies SKJ
Het NIP zoekt een psycholoog voor de functie van afgevaardigde in het SKJ-bestuur. Tevens is de zetel van een psycholoog in de Raad van Advies SKJ vacant. Bent u (of kent u) die psycholoog met hart voor de jeugdhulp en jeugdbescherming, die de stem van de professionals kan laten horen?
Meer weten?  
 
Deelname Richtlijnen Nederlands Jeugdinstituut
 
De nieuwe Richtlijn Seksuele ontwikkeling: begin november start de commentaarfase van deze conceptrichtlijn, inclusief werkkaarten, de info voor ouders en de onderbouwing. Wie is in zijn werk bekend met dit thema en wil kritisch mee te lezen en commentaar te geven?

De herziene Richtlijn Scheiding: begin januari start de commentaarfase van deze herziene conceptrichtlijn. Hiervoor worden praktijkprofessionals gezocht die werken met de doelgroep gezocht om kritisch mee te lezen en commentaar te geven op de herziene richtlijn, de werkkaarten en de info voor ouders.
Aanmelden  
Agenda
 2      Bijeenkomst Schoolpsychologen: Vrij spel bij jonge kinderen
NOV

 7      Informatiebijeenkomst Verbeterde Meldcode Utrecht
NOV

14     ALV sectie Jeugd
NOV

14     bijeenkomst het Jonge Kind: Stress, trauma én zwangerschap
NOV

20     informatiebijeenkomst Verbeterde Meldcode Rotterdam
NOV

28     Intervisie-workshop begeleiding en beoordeling casusverslagen voor supervisoren
NOV      Jeugd

29     NIP UP borrel
NOV

 4      Informatiebijeenkomst Verbeterde Meldcode Eindhoven
JAN
+31 30 820 15 00  |  info@psynip.nl  |  www.psynip.nl  |  © 2018 NIP
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin